Nigeria bestelt als eerste honderd-dollar-laptops

Dit artikel delen:

Nigeria heeft één miljoen laptops besteld bij het One Laptop Per Child-project. India heeft juist besloten niet te deelnemen aan het project.

De Nigeriaanse krant Nigerian Vanguard schrijft dat Nigeria één miljoen laptops heeft besteld. Het is de eerste bestelling van laptops bij het project. De productie wordt echter pas gestart als er vijf- tot miljoen laptops zijn besteld, aldus de website van OLPC. De website vermeldt ook dat andere landen, waaronder China, India, Brazilië, Argentinië, Egypte en Thailand, op het punt staan een overeenkomst te sluiten met het project.

India twijfelt echter aan het project. In een brief keurt de minister van onderwijs Sudeep Banerjee van het ministerie van Human Resource Development het project af. “OLPC kan schadelijk zijn voor de creatieve en analytische vaardigheden van het kind”, schrijft hij in de brief.

Ook als het idee wel goed zou zijn, is het niet uitvoerbaar aldus Banerjee. “We kunnen geen situatie schetsen voor de komende jaren omdat er nog geen eind van de pilot in zicht is. We hebben klaslokalen en leraren harder nodig dan mooie gadgets.”

Zowel Intel als Microsoft, beiden geen deelnemer aan het project, heeft kritiek geuit op de laptop. Intel-voorzitter Graig Barrett noemde de laptop een honderd-dollar-gadget. Microsoft-topman Bill Gates bekritiseerd het kleine scherm en de zwengel waarmee je het apparaat kunt opladen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-07-27T11:15:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.