EZ benoemt Forum Standaardisatie

Dit artikel delen:

Het ministerie van Economische Zaken heeft zeventien leden aangesteld voor het Forum Standaardisatie. Dit Forum is de adviesraad van het College Standaardisatie. Dat College kijkt welke standaarden (semi-) publieke instellingen kunnen gebruiken voor de communicatie met burgers en bedrijven.

Het Forum bestaat uit leden uit alle hoeken van de samenleving die werken bij publieke en private instellingen. Voorzitter van het Forum Standaardisatie is Nico Westpalm van Hoorn. Hij is manager ict van het Havenbedrijf Rotterdam. De leden zijn voor vier jaar benoemd. “De deelnemers van het Forum worden op persoonlijke titel aangesteld op basis van gezag en een brede blik en/of deskundigheid”, schrijft minister Brinkhorst in het instellingsbesluit van Forum en College.

Het College en Forum Standaardisatie zijn maart dit jaar ingesteld door EZ in het kader van de administratieve lastenverlichting. Het College bestaat uit leden uit de publieke sector. “College en Forum zullen zich richten op maatschappelijke sectoren waar door middel van (open) standaarden grote effectiviteits- en efficiëntievoordelen te behalen zijn in ketens en werkprocessen”, aldus Brinkhorst.

“Het Forum gaat bepalen welke maatschappelijke thema’s geholpen zijn bij standaardisatie. Dat gebeurt met name op het vlak van de semantiek”, zegt secretaris van het Forum Jan Willem Broekema. Deze semantische standaarden hebben betrekking op de eenheid van taal bij het gebruiken van gegevens en berichten in ketentoepassingen en werkprocessen. De technische standaarden komen minder aan bod.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-07-31T11:54:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.