Managed hosting door True

Massachusetts kiest ODF-plug-in voor Office

 

De Amerikaanse staat Massachusetts, die per 1 januari 2007 open document format (ODF) verplicht stelt voor overheidsorganisaties, doet dat voorlopig via een plug-in binnen Microsoft Office.

De deadline voor de overstap naar kantoorpakketten die standaard opslaan in ODF, zoals OpenOffice en StarOffice, wordt uitgesteld tot na de oorspronkelijke deadline van 1 januari 2007. Voor de korte termijn moeten overheidsorganisaties gebruik maken van een plug-in voor Microsoft Office, die gebruikers in staat stelt om handmatig te kiezen voor opslag in ODF-formaat. Een plug-in voor Word zal waarschijnlijk vanaf december beschikbaar zijn. Plug-ins voor PowerPoint en Excel volgen in de loop van 2007.

De keuze voor een plug-in gebeurt op verzoek van organisaties van slechtzienden. Zij hebben moeite met OpenOffice en StarOffice, omdat deze kantoorpakketten momenteel slecht samenwerken met screen readers. Dat zijn softwareprogramma’s die tekst op het scherm omzetten in braille of gesproken tekst. Ook screen magnifiers, softwareprogramma’s die de informatie op het computerscherm vergroten, worden volgens de slechtzienden slecht ondersteund door OpenOffice en StarOffice.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1685144). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures bij Microsoft
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×