Inter Access sleept gemeenten voor rechter

Dit artikel delen:

Inter Access heeft een kort geding aangespannen tegen de uitkomst van de aanbesteding van het elektronisch loket voor Dimpact. Dit bondgenootschap van vijf gemeenten uit Overijssel gunde de opdracht aan een consortium onder aanvoering van Atos Origin. Inter Access zegt dat zijn offerte 2,5 keer goedkoper is dan die van het winnende team, tegen vergelijkbare functionaliteit.

De zaak dient op 7 september bij de rechtbank in Zwolle. "Het is de eerste keer in 26 jaar dat wij bij de rechter bezwaar aantekenen", zegt Han Dieperink, lid van de directie van Inter Access. Dimpact – bestaande uit de gemeenten Enschede, Zwolle, Hellendoorn, Oldenzaal en Heusden – schreef een gezamenlijke Europese aanbesteding uit voor een elektronisch loket. Dieperinks bedrijf eindigde op de tweede plek, achter winnaar Atos Origin (met onderaannemers XL21, Emaxx en BMC). 'Ons aanbod is 2,5 keer goedkoper dan dat van het winnende team, tegen vergelijkbare functionaliteit. Wij blijken het verloren te hebben op 'zachte factoren' als kwaliteit van het plan van aanpak en de samenstelling van het dienstverleningsteam, waarvoor we nota bene dezelfde partner gebruiken als Atos Origin: BMC. Wij zijn het niet eens met deze gang van zaken en willen hierover een uitspraak van de rechter."
De Dimpact-gemeenten waren niet bereikbaar voor commentaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Inter Access gedraagt zich als een slecht verliezer.
Als het om aanbestedingen gaat is het niet alleen de prijs die de doorslag geeft, maar een totaal pakket. Dat beide partijen, Inter Access en Atos Origin, gebruik maken van dezelfde Business Partner (BMC) zegt niets. BMC is leverancier van software en het is niet ongebruikelijk dat in een project, waarin deze software geïmplementeerd wordt, consultants en engineers van de software leverancier ingezet worden. Zij hebben over het algemeen de meeste kennis en ervaring van de betreffende software. Verder is het gebruikelijk dat de bedrijven, die een offerte uitbrengen, ook aangeven welke expertise zij hebben op het vlak waar de aanbesteding betrekking op heeft. Het gaat hierbij dan vaak om referenties van andere klanten/projecten en het beschikken over voldoende gekwalificeerde medewerkers met kennis van de producten en de branche.

Ik vraag me af wat het doel is van Inter Access. Willen ze via de rechter afdwingen dat de opdracht alsnog aan hun gegeven wordt? Als dat zo is dan lijkt me dat een slecht uitgangspunt voor een samenwerking. Dit is als het beginnen van een huwelijk met ruzie.

Guus Disselkoen

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-25T13:29:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.