Gemeente Veere biedt burgers online dienstverlening

Dit artikel delen:

Burgemeester Van der Zwaag van de Zeeuwse gemeente Veere nam gisteren een symbolische mijlpaal in ontvangst waarmee het startsein werd gegeven voor de ingebruikname van de online dienstverlening aan de inwoners.

Lokale overheden hebben van de overheid een aantal stevige doelstellingen gekregen binnen het programma Andere Overheid. Zo moet de dienstverlening aan burgers en bedrijven efficiënter en beter, maar wel tegen lagere kosten. Daarbij speelt ict een belangrijke rol.

Inwoners van Veere kunnen via de gemeentewebsite vier uittreksels krijgen uit de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) én een verhuizing binnen de gemeente regelen. Er wordt gebruik gemaakt van DigiD, het systeem waarmee de overheid de digitale identiteit van de burgers vaststelt. Om de burgers te stimuleren en te laten wennen aan het digitale loket, zijn de uittreksels die via internet worden aangevraagd de helft goedkoper dan wanneer ze aan de balie van het gemeentehuis worden gehaald.

Gemeente Veere heeft voor de digitalisering van haar diensten de productlijn CiVision Publiekzaken van Getronics PinkRoccade geïmplementeerd. Deze zijn gebaseerd op het integratieplatform van SAP.

Het uittreksel uit de GBA en de verhuizing zijn de eerste producten die de gemeente digitaal aanbiedt. Digitale zorgaanvragen, vergunningsaanvragen en een tiental online belastingdiensten staan op de rol voor 2007.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-12T09:46:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.