Meerderheid kamer voor openstellen kabel

Dit artikel delen:

Kabelaars moeten hun netwerk openstellen voor concurrenten. Daarnaast moeten kabelabonnees het recht krijgen om via de kabel diensten af te nemen van andere aanbieders.

Dat vindt een meerderheid van de Tweede Kamer, zo bleek uit een stemming dinsdag, naar aanleiding van een motie van PvdA en CDA. Indiener Martijn van Dam (PvdA) : “Deze twee moties moeten voorkomen dat de telecommarkt zich verder ontwikkelt tot een duopolie. Als het zo doorgaat hou je als consument slechts één keuze over: KPN of het kabelbedrijf. Dat is geen marktwerking, daar hebben consumenten niks aan. Er is dus meer concurrentie nodig. Deze moties gaan daarbij helpen, mits ze worden uitgevoerd.” Dat laatste is nog onzeker, omdat de Europese Commissie mogelijk bezwaren heeft. Daarnaast gaat de Kamer volgende week met reces. Het huidige kabinet reageert dus waarschijnlijk niet meer op de aangenomen moties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-26T12:35:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.