Nieuwe wet maakt telewerken aantrekkelijker

Dit artikel delen:

De Tweede Kamer heeft een nieuwe wet aangenomen, die het voor werkgevers en werknemers aantrekkelijker maakt te gaan telewerken.

De wet ‘Paarse Krokodil’ rekent per 1 januari vergoedingen en verstrekkingen ter zake van telefoon, internet en vergelijkbare communicatiemiddelen tot de vrije vergoedingen en verstrekkingen. Er moet dan wel sprake zijn van zakelijk gebruik, dat is wanneer meer dan 10 procent van het gebruik zakelijk is. De oude regeling was moeilijk toepasbaar en pas interessant bij intensief gebruik.

De nieuwe regeling beoogt een belangrijk irritatiepunt van werkgevers weg te nemen, ervan uitgaande dat de werkgevers zich beperken tot de vanwege het werk noodzakelijke vergoedingen en verstrekkingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dat is nu eens ZEER goed anti file idee ik roep 't al jaren.
Begin hier ook meteen mee in denhaag.

Dit kan overigens ieder toekomstig kabinet doen immers minder mensen naar de zaak minder files op de weg, en tegenwoordig kan je zoveel office werk thuis doen, zelfs je telefoon kan via ip-telefonie doorgeschakeld worden. citrix of enke een VPN voor connectie naar de zaak.
Laten we eindelijk eens die T van IT ook echt gaan gebruiken.

Ook zoveel beter voor het milieu, iedere paar weken 60 liter diesel verbranden met dat autootje alleen voor aanwezigheid voor 't baasje is niet gezond voor onszelf en voor komende generaties. Dat baasje bespaart bovendien zo office ruimte wat gruwlijk veel geld kost tegenwoordig. Nu kan het baasje toe met wat flexplekken, en als er een grote bijeenkomst moet zijn kan je nog altijd ergens afspreken, je kunt thuis wireless werken maar dat kan natuurlijk bij iedere hotspot.

Maar ik ben bang dat er toch nog te veel mensen een hokjes geest hebben en niet voorbij de muren van de zaak durven te komen.

Overigens niet dat iedereen dit perse moet gaan doen, als de thuis situatie er niet naar is (bv drukke kinderen) kan ik goed begrijpen dat je liever op de zaak werkt. Maar anders vraag ik mij af waarom toch die liefde voor zo'n buro?, je belt immers al contstant iedereen op je mobieltje waarom niet wat vaker je collega's dan? En als mensen je o zo graag zien (sommigen van ons zijn immers populair) pak neem webcam, of maak gewoon wat foto's en laat die achter op de zaak.

nog een pluspunt:
Wie thuis werkt werkt doorgaans veel harder dan op de zaak.
En waarom, omdat je niet constant afgelijd wordt door collega's, omdat je minder vaak koffie 'moet' mee drinken, omdat je thuis je eigen prettige omgeving hebt en er geen gedwongen cultuur is; waardoor je prettiger en dus beter werkt.

En zo'n twijfel vooroordeel punt
En als je dan even de kinderen van school wilt halen, wel waarom niet???
Immers je collega op de zaak is ook wel eens even onbereikbaar.
Als je die tijd maar weer inhaalt met je werkuren.
Kijk voor de grap eens om je heen op een willekeurig kantoor, en vraag je eens af hoeveel tijd er ver-praat wordt, en wat die mensen kosten per uur.
Dan blijkt dat gezellige kopje koffie erg duur, het geprek met die manager over de xbox met 3 andere techneuten, leuk maar nog duurder.
Kijk dan eens naar een thuis werker die ongestoord maar doorgaat.

Het baasje zal dit wel ingaan zien, immers er waren vroeger ook wel baasjes die de telefoon maar niets vonden, maar we zien ze niet meer bedrijven die geen telefoon meer hebben, dat was een economische evolutie, dit wordt er net zo een, reken maar....

Al heel lang wordt er hierover gepraat en gezeurd maar daden over telewerken (thuiswerken) hoo maar.
Lekker lang in de file staan of op de vertragingen v/d treinen daar zijn wij zo verzot op.
En niet te spreken over dat je gemiddeld 14 á 15 uur kwijt bent 5 dagen lang per week, wat blijft er nog over voor je vrije tijd en/of je gezin.
Veel zeiken en lekker door zeiken want dit is weer eens zo'n lekkere artikel en daar blijft het ook bij.
Mensen wordt toch eens wakker zolang de overheid, management en de bazen er geen vertrouwen in hebben en geen goede voorbeelden geven en ook niet in telewerken willen investeren blijft dit de zoveelste artikel over telewerken.

De groeten.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-02T10:29:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.