Kroes geeft Microsoft nieuwe deadline

Dit artikel delen:

Eurocommissaris Neelie Kroes geeft Microsoft tot volgende week donderdag de tijd om alle details over Windows aan Brussel te geven. De softwaregigant loopt anders kans op een boete die kan oplopen tot drie miljoen euro per dag.

In juli gaf Kroes Microsoft al een boete van 280,5 miljoen euro. Volgens de eurocommissaris zijn de documenten die Microsoft overhandigde van Windows niet goed genoeg. “Ik ben niet onder de indruk als iemand roept dat 90 procent van de informatie er als is als we 100 procent nodig hebben. Het is een puzzel en sommige delen missen nog. Mijn mening is dat deze informatie er een paar maanden geleden had moeten zijn”, aldus Kroes tegen de Britse krant The Guardian.

In hetzelfde interview liet Kroes blijken dat haar geduld opraakt: “Ik heb niet het eeuwige leven”. Microsoft had eerder beloofd alle documenten voor 19 juli aan te leveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit is buitengewoon goede beslissing van Kroes. Ze moet dit echter ook voor elkaar krijgen om te bewijzen dat de Europese Commissie de spelregels op dit gebied in de EU bepaald en niet Microsoft. Er staat dus zeer veel op het spel van dat heeft mijns inziens Kroes buitengewoon goed begrepen.

Net zoals een Europees bedrijf moet voldoen aan de marktwerking en wetgeving in VS, dient het natuurlijk ook vica versa te zijn!

Het zijn wel forse bedragen.
Ik ben benieuwd waarvoor de bedragen worden gebruikt binnen EU?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-15T10:56:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.