Microsoft levert aanvullende informatie aan EC

Dit artikel delen:

Microsoft heeft net voor het verstrijken voor de deadline aanvullende informatie overhandigd over de werking van Vista. De softwaregigant hoopt zo een nieuwe boete te voorkomen.

Eurocommissaris Neelie Kroes maakte vorige week duidelijk dat Microsoft de documenten voor gisteren moest ophoesten. Ze zou de fabrikant anders een boete van drie miljoen euro per dag opleggen. In de zomer kreeg Microsoft al een boete van ruim 280 miljoen dollar opgelegd, omdat de overhandigde documentatie niet volledig was.

De Europese Commissie heeft in een verklaring laten weten dat zij de herziene technische documenten inmiddels van Microsoft heeft gekregen. "We werken nauw samen met de Commissie om er zeker van te zijn dat we aan elk onderdeel van het Commissiebesluit voldoen", aldus Microsoft in een verklaring. Het zal waarschijnlijk even duren voordat bekend is of de ingeleverde documentatie volledig is.

De commissie besliste in 2004 dat Microsoft misbruik maakt van haar monopoliepositie in de markt. De softwareontwikkelaar moest daarom documentatie overhandigen die het softwaremakers mogelijk maakt software te maken die met Windows kan communiceren. Microsoft kreeg toen ook een boete van bijna 500 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-24T10:41:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.