Winnaars Andez-aanbesteding bekend

Dit artikel delen:

Van het gezamenlijke midoffice-aanbestedingproject Andez zijn een paar winnaars bekend. Het consortium rond Bull mag een midoffice gaan bouwen voor de gemeenten Alphen aan den Rijn en Delft. Perfect View doet hetzelfde voor Nieuwegein.

Onder de vlag van Andez zijn vijf gemeenten - Alphen aan den Rijn, Nieuwegein, Delft, Ede en Zoetermeer - een gezamenlijke Europese aanbesteding gestart voor een 'Midoffice Suite'. Het vijftal kiest uiteindelijk zelf een it-gezelschap dat de midoffice-oplossing bouwt. Inmiddels is bekend dat het consortium Bull, Circle Software, Seneca Web Development en eMaxx de midoffices voor Alphen aan den Rijn en Delft gaat inrichten. Perfect View regelt dit voor Nieuwegein, met hulp van Kodision en Macaw. Zoetermeer heeft voor Centric gekozen. Dat gaat samen met Avanade een 'dik'-midoffice bouwen. De gemeente Ede volgt later. Uit de nu bekend gemaakte voorlopige gunningen lijkt Inter Access de grote verliezer te zijn. Deze dienstenaanbieder was een van de vier die in de eindronde nog meedeed.

Het gaat om voorlopige gunningen. De vijf gemeenten hebben een gezamenlijk bestek gemaakt, gebaseerd op twee pijlers: het 'laboratoriumonderzoek' naar front- en midoffice-producten van adviesbureau M&I/Argitek, en het concept Referentiemodel voor gemeentelijke elektronische dienstverlening van Ictu-programmabureau Egem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-12-15T11:03:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.