Atos Origin krijgt it-beheer PWN in handen

Dit artikel delen:

Atos Origin is de komende drie jaar verantwoordelijk voor het beheer van de volledige kantoorautomatisering van PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland. De automatiseerder neemt de dienstverlening over van Accenture en Siemens.

PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland had vanaf 1999 de kantoorautomatisering en vanaf 2000 de telecomdiensten en het netwerkbeheer uitbesteed aan twee verschillende partijen: Accenture en Siemens. Inmiddels staat het nutsbedrijf op het standpunt dat één leverancier voor werkplek- telecom- en netwerkdiensten efficiënter werkt. Na een Europese aanbestedingsprocedure gaat PWN nu voor drie jaar in zee met Atos Origin. Over de waarde van het contract zijn geen mededelingen gedaan. Het takenpakket van Atos Origin omvat het beheer van de it-infrastructuur, de helpdeskdienstverlening, het verzorgen van werkplek- en netwerkdiensten voor ruim 500 werkplekken, en het regelen van VoIP-voorzieningen en overige telecommunicatieservices. De it-dienstverlener heeft KPN als onderaannemer voor de telefoniediensten ingeschakeld.

Atos Origin neemt geen medewerkers over van de vorige contractpartijen van PWN. Het it-bedrijf neemt een sterke positie in als it-partner in de nutswereld. Andere opdrachtgevers zijn Nuon, Eneco, Vitens, Gasunie, Essent en, recentelijk, Delta.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-12-22T15:29:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.