Vervolg midoffice-project Andez van start

Dit artikel delen:

Het gemeentelijke midoffice-aanbestedingstraject Andez krijgt een vervolg. In Andez-II participeren de gemeenten Barendrecht, Barneveld, Maastricht, Utrecht, Veghel, Venlo en de vier Friese gemeenten Achtkarspelen, Dantumadeel, Dongeradeel en Kollumerland.

De Andez-aanbestedingen zullen resulteren in een modelbestek dat gemeenten in staat moet stellen een midoffice-oplossing aan te schaffen. Op deze wijze standaardiseren gemeenten de vraag aan de markt en versterken zo het eigen opdrachtgeverschap. Kenmerkend voor deze aanpak is dat de deelnemende gemeenten ervoor kunnen kiezen slechts een gedeelte van het traject af te leggen. Bovendien maken de individuele gemeenten zelf een keuze voor een passende oplossing. De gemeenten die nu deelnemen aan Andez-2 vertegenwoordigen in totaal ruim 700.000 inwoners, tegenover 450.000 bij Andez-1.

De afkorting Andez is afgeleid van de gemeenten die in het eerste aanbestedingstraject deelnamen: Alphen aan den Rijn, Nieuwegein, Delft, Ede en Zoetermeer. Zij startten vorig jaar een gezamenlijke Europese aanbesteding voor een 'Midoffice Suite'. Het vijftal maakte een gezamenlijk bestek, gebaseerd op twee pijlers: het 'laboratoriumonderzoek' naar front- en midoffice-producten van adviesbureau M&I/Argitek, en het concept Referentiemodel voor gemeentelijke elektronische dienstverlening van Ictu-programmabureau Egem. Vier van de vijf gemeenten hebben de aanbesteding inmiddels afgerond; alleen Ede moet nog een beslissing nemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-01-22T11:18:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.