Gemeente Rhenen krijgt hulp voor e-overheid

Dit artikel delen:

De gemeente Rhenen krijgt hulp voor het opzetten van digitale diensten en het verlagen van de administratieve lasten. Er gaat een adviseur van EGEM-i aan de slag.

Rhenen is de eerste gemeente waar een gecertificeerde adviseur van EGEM-i aan het werk gaat. Bij EGEM-i helpen zogeheten implementatieteams (i-teams) gemeenten, provincies en waterschappen met de realisatie van de elektronische overheid. Veel van deze overheden hebben aangegeven hierbij hulp nodig te hebben. Door de vele initiatieven op het vlak van de digitale overheid zien zij door de bomen het bos niet meer.

Na deze klacht sloten de minister van Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijkrelaties, het Interprovinciaal Overleg, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de Unie van Waterschappen vorig jaar april een convenant waarin is vastgelegd dat deze partijen zullen samenwerken aan betere dienstverlening en minder administratieve lasten. Voor de concrete ondersteuning is 55,5 miljoen euro beschikbaar.

Op dit moment hebben zich bijna driehonderd gemeenten aangemeld bij EGEM-i, waarbij de website www.i-teams.nl bedoeld is als kennisportaal. Bij ruim honderd gemeenten is inmiddels een intake gedaan en een plan van aanpak opgesteld. Wanneer een gemeente dit voorstel heeft goedgekeurd, helpt een gecertificeerde adviseur met het opstellen van een realisatieplan voor de e-overheid. Rhenen bijt hiermee het spits af.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-02-01T11:38:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.