Zeewolde tilt zwaar aan omgevingsvergunning

Dit artikel delen:

Zeewolde heeft software van Genetics aangeschaft voor het realiseren van de omgevingsvergunning. De gemeente waarschuwt collega-gemeenten om hiermee tijdig te beginnen. Automatisering bij nieuwe regelgeving van rijksoverheid vormt vaak een knelpunt, merkt zij.

Per 1 januari 2008 dienen alle gemeenten volgens rijkswetgeving de omgevingsvergunning in te voeren. Dit betekent dat de processen rondom de bouwvergunning en de milieuvergunning opgaan in één vergunning. De burger krijgt met minder loketten te maken en hoeft maar één keer een aanvraag digitaal in te dienen. Ook is de voortgang van een aanvraag elektronisch te volgen.

Om de digitale omgevinsgvergunning in goede banen te leiden is Zeewolde in zee gegaan met leverancier Genetics. De gemeente uit Flevoland wijst erop dat de invoering van deze wetgeving tot grote interne aanpassingen leidt. Ook aan de software die nodig is om dit stelsel te ondersteunen worden hoge eisen gesteld. De gemeente stelt dat in de praktijk de automatisering bij dergelijke veranderingen het grote struikelblok is. Zij geeft als voorbeeld de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Het in elkaar passen van verschillende softwaresystemen hiervoor bleek buitengewoon weerbarstig te zijn. Volgens een woordvoerster is de integratie hiervan inmiddels achter de rug.

Zeewolde wil daarom niet langer wachten met de invoering van de omgevingsvergunning. Ook hiervoor moeten diverse afzonderlijke vergunningensystemen worden vervangen door een 'compleet' pakket. De gemeente heeft hiervoor Genetics aangetrokken dat in vergelijking met veel andere leveranciers zo'n softwarepakket reeds in huis heeft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-02-06T13:58:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.