Ict-organisaties verdeeld over regeerakkoord

Dit artikel delen:

De ChristenUnie, het CDA en de PvdA zijn het eens geworden over het regeerakkoord. Binnen de ict-sector zijn de meningen over het akkoord echter verdeeld.

Brancheorganisatie ICT~Office is tevreden over het regeerakkoord. "Hoewel op het eerste gezicht niet overal zichtbaar, wordt snel duidelijk dat het regeerakkoord een goede basis legt voor de versterking van de innovatie basis van Nederland", aldus ICT~Office in een persbericht. "In het regeerakkoord komt het woord innovatie vaak voor. Het is bekend dat 70 procent van de innovaties ict gedreven is", zegt woordvoerder Ted van Hintum van de branchevereniging.

EPN, het platform voor de informatiesamenleving, vindt echter dat in het regeerakkoord het besef van de noodzaak van ict te weinig doorklinkt. "Het woord ict wordt slecht op twee plaatsen genoemd. Om te kunnen concurreren met landen als China en landen uit het voormalige Oostblok zijn slimme innovatieve ict-toepassingen nodig die de productiviteit verhogen", zegt directeur Tom van der Maas. Volgens van Hintum van ICT~Office schenkt het regeerakkoord wel degelijk genoeg aandacht aan concurrentie uit China en andere landen. "In het regeerakkoord staat dat de partijen willen dat ons land een ondernemend innovatieland wordt. Concurrerende economie is niet mogelijk zonder ict".

Van der Maas erkent wel dat de partijen in het regeerakkoord de aanbevelingen van het Innovatieplatform over onderwijs hebben overgenomen. "Dat is goed en er spreekt ook wel uit dat de regering meer wil. Maar het besef van het belang van ict klinkt in het regeerakkoord onvoldoende door", zegt Van der Maas.

EPN betreurt het dat in het regeerakkoord slechts aandacht is voor ict-projecten die door het vorige kabinet al zijn ingezet. De stichting vindt het jammer dat er weinig aandacht is voor de digitale overheid. Van der Maas: "De eigen overheid zou het voorbeeld moeten geven".

ICT~Office hoopt dat de positieve punten ook tot uitvoering worden gebracht. De brancheorganisatie komt op een korte termijn met een ICT Verklaring, een vertaling van het regeerakkoord naar wat ict kan doen om de gestelde doelen en ambities te realiseren. EPN nodigt de komende jaren politici uit op bijeenkomsten om hen te wijzen op het belang van ict.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-02-09T10:45:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.