Inter Access bouwt midoffice Midden-Brabant

Dit artikel delen:

Inter Access heeft een driejarig contract gesloten met vier Brabantse gemeenten voor het leveren van een midoffice en bijbehorende loketdiensten. Centraal daarin staat het 'shared service center' van Oosterhout.

Het 'shared service center' (ssc) is een samenwerking tussen de gemeenten Oosterhout, Oisterwijk, Waalwijk en Baarle-Nassau. In de loop van het jaar komen daar nog de gemeenten Dongen en Hilvarenbeek bij. Vanuit één centrale plaats (Oosterhout) worden diensten geleverd op het gebied van automatisering en informatievoorziening. Het gaat om het beheer van zo'n duizend werkplekken. De zes gemeenten behoren tot de deelnemers aan MIBRI: MIdden BRabantse Ict-overleg. Hierin praten veertien gemeenten - met Tilburg als grootste - over samenwerking op ict-gebied om efficiënter te werken, sneller tot resultaat te komen en de kosten te drukken.

Na een aanbesteding is Inter Access de opdracht gegund om het 'gedeelde dienstencentrum' van een midoffice-structuur te voorzien. Daarbij gaat het niet alleen om het op elkaar afstemmen en integreren van de werkstromen en het afhandelen van het gegevensverkeer tussen front- en backoffice, maar tevens om digitale loketfuncties. De automatiseerder beschikt daarbij over zijn Web+-platform, dat bestaat uit zo'n tachtig gemeentelijke digitale producten met bijhorende e-formulieren en achterliggende procesbeschrijvingen. "Deze standaardproducten zijn geschikt voor hergebruik. Wij kunnen ze met wat lokale aanpassingen snel opleveren voor gemeenten", zegt Han Dieperink, directeur van Inter Access. Hij wijst erop dat de zes MIBRI-gemeenten in hun eigen tempo bepalen wanneer en hoeveel digitale producten zij aanbieden. Waalwijk hanteert bijvoorbeeld een prioriteitenlijstje en heeft er inmiddels een zevental actief, terwijl Baarle-Nassau als kleine gemeente nog een keuze moet maken welke producten zij als eerste online aanbiedt. "Waar mogelijk willen we in het ssc de achterliggende processen zoveel mogelijk samenvoegen. Denk aan het afhandelen van WMO-aanvragen of het vuilophaal." 

In eerste instantie draait de Web+-oplossing nog bij Inter Access. Zodra de infrastructuur van het ssc in Oosterhout gereed is, wordt de toepassing overgezet. De it-dienstverlener zorgt dan nog voor het onderhoud en tweede- en derdelijnsondersteuning. Inter Access werkt samen met Seneca (contentmanagementsysteem) en BCT (documentbeheersoftware). "Andere gemeenten kunnen zich overigens aansluiten. Het contract kent een volume-afspraak, waarbij toetreders profiteren van een reductie in de kostprijs," zegt Dieperink.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-04-16T10:11:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.