Managed hosting door True

Zorgsector slaat toe bij prijsvraag M&ICT

Dit artikel delen:

De zorgsector heeft vier van de vijf prijzen in de wacht gesleept bij de tweede prijsvraag van het ICTU-Actieprogramma Maatschappelijke Sectoren & ICT. In totaal is er voor bijna zes miljoen aan prijzengeld weggeven.

Het Actieprogramma Maatschappelijke Sectoren & ICT tracht bestaande ict-toepassingen, die op beperkte schaal succesvol zijn, klaar te stomen voor grootschalig gebruik. Daartoe schrijft het tot 2009 prijsvragen uit voor de sectoren zorg, onderwijs, veiligheid en mobiliteit (vervoer). Het beschikbare budget is vijftig miljoen euro.

Vandaag werden op de vakbeurs Overheid&ICT de prijzen uitgereikt van de tweede wedstrijd. Er waren 32 inzendingen. De winnaars zijn: VideoTeleconsult (tele-consulting voor fysiotherapeuten in Twente; wint ruim 900.000 euro), een nieuw elektronisch patiëntendossier in de revalidatiesector (ruim 900.000 euro), TeleDermatologie (teleconsulting voor huisartsen en dermatologen) van TeleMedisch Centrum Nederland (1,2 miljoen euro) en 'Businessgames à la carte', het ontwikkelen van op het hoger beroepsonderwijs toegesneden 'business games' (Hogeschool InHolland, 1.2 miljoen euro). Het project Teleconsulting Oncologie kreeg vanwege zijn voorbeeldfunctie nog een extra prijs (ruim 1,1 miljoen euro).

Vandaag werd verder het startsein gegeven voor de derde prijsvraag. De inzending hiervoor, die volgens EU-regels verloopt, sluit op 31 augustus 2007.
Meer informatie is te vinden op de site www.m-ict.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.