Ordina krijgt gelijk in zaak Elektronisch KindDossier

Dit artikel delen:

Dienstverlener Ordina mag van de rechter het Elektronisch KindDossier gaan ontwikkelen. Stichting EKD.nl had de gunning van het EKD eerder nog toegewezen aan Getronics PinkRoccade.

Stichting EKD.NL gunde de bouw van het Elektronisch KindDossier na een aanbestedingsronde aan dienstverlener Getronics PinkRoccade. Ordina maakte daar bezwaar tegen. De dienstverlener was het met name niet eens over de prijsberekening. Stichting EKD.NL had meerdere bezwaren tegen de aanbieding van Ordina, die elk afzonderlijk reden waren om niet met deze leverancier in zee te gaan. Zo zouden de voorwaarden die Ordina stelde in strijd zijn met het bestek en ook de prijs van Ordina zou hoger liggen dan die van Getronics PinkRoccade.

De rechter stelde Ordina echter in het gelijk en heeft de gunning van het EKD aan Getronics PinkRoccade ongeldig verklaard. Ordina hoopt dat het samen met de stichting EKD.NL een EKD kan opzetten, zegt een woordvoerder. Stichting EKD.NL laat in een schriftelijke reactie weten de uitspraak verrassend te vinden, maar is positief over het feit dat er een duidelijke keuze moet worden gemaakt. Dat betekent dat er binnenkort verder kan worden gewerkt aan de ontwikkeling van het elektronisch kinddossier. Stichting EKD.NL is nog aan het bepalen welke vervolgstappen gezet moeten worden. De Stichting zal zo snel mogelijk met een besluit komen.

14-06, 8:00 uur: De reactie van Stichting EKD.nl is aangepast

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

U stelt in uw artikel dat EKD.NL er ook voor kan kiezen een nieuw bestek te schrijven. We hebben op de Universiteit Twente het huidige bestek bekeken.

De eisen van het bestek lenen zich uitermate goed voor een nieuw bewijsbaar veilig informatie-uitwisselings concept, dat in tegenstelling tot het huidige informatie-uitwisselings concept, informatie-theoretisch veilig is. Het systeem dat in het huidige bestek beschreven is, is bewijsbaar niet informatie-theoretisch veilig en dus praktisch ook niet bewijsbaar veilig.

Als het EKD met dit nieuwe, bewijsbaar veilige concept ontwikkeld kan worden, is het niet alleen voor het EKD en de andere electronische dossiers bruikbaar, (bijvoorbeeld EPD), maar kan dit systeem ook in het buitenland afgezet worden.

Een van deze nieuwe, bewijsbaar veilige concepten is het ontwerpen van een informatie systeem als een energie systeem. De inhoudsopgave van een boekje, waarin een methode hiervoor beschreven is, is te vinden op de URL http://docs.google.com/View?docid=dds86766_10cxpm7g

De beschrijving van een operationeel proof-of-concept systeem dat volgens deze methode ontwikkeld is, is te vinden op de URL http://docs.google.com/View?docid=dds86766_0drrp6t

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-06-13T17:27:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.