Centric neemt 'loonzakjes' over van LogicaCMG

Dit artikel delen:

Centric neemt een deel van de salarisverwerkingslijn van LogicaCMG over. Zo'n vijftig medewerkers stappen over. De toekomst van de rest van de divisie HRM & Payroll Solutions van LogicaCMG blijft nog ongewis.

De verkoop betreft de productlijnen PersMaster/PayMaster en PersMaster voor de Overheid PASO (geschatte omzet: bijna 10 miljoen euro). "Met deze laatste productlijn erbij worden we marktleider in de lokale overheid", zegt Mat Stekhuizen, manager bij Centric IT Solutions. "Centric verwerkt 94.000 loonstrookjes; LogicaCMG 66.000."

Met de inlijving van de andere productlijn - goed voor ruim 400.000 loonfuncties - verstevigt Centric zijn positie in de profitsector. PersMaster/PayMaster is software bedoeld voor het midden- en kleinbedrijf en gericht op branches als bouw, installatie, woningcorporaties en transport. In tegenstelling tot de overheid verwerken de meeste klanten de loonstrookjes doorgaans zelf. Dat hangt samen met specifieke cao-afspraken, zoals in de bouw met vorstverlet en vakantiebonnen. Stekhuizen: "Bouwbedrijven voeren de salarisadministratie zelf uit omdat ze ook in één oogopslag zicht willen hebben op de loonkosten." In deze sector komt Centric de bouwautomatiseerders Kraan en CTB als concurrenten tegen, en in mindere mate Unit4Agresso en Afas. Elders duiken grotere namen als Raet, ADP en Randstad op.

De vijftig medewerkers van LogicaCMG die naar Centric moeten overstappen blijven gehuisvest in Amstelveen, alleen in een ander pand dan dat van hun ex-werkgever. Zij verzorgen het productonderhoud en de ondersteuning van klanten. Het printen van de salarisstrookjes, dat LogicaCMG had uitbesteed aan Cendris, haalt Centric terug om het onder te brengen in zijn productieomgeving in Eindhoven.

Een woordvoerster van LogicaCMG wil niet aangeven hoe groot de overnamesom is. Verder zegt zij dat het voor de automatiseerder nog te vroeg is aan te geven wat de plannen zijn met de rest van de tak voor personeelsinformatie- en salarisverwerkingssystemen. Waarschijnlijk mikt het bedrijf op meer uitbestedingsopdrachten voor de grootzakelijke markt. Wel is duidelijk dat deze verkoop de opmaat is voor een aantal veranderingen binnen LogicaCMG. De it-dienstverlener verkeert door tegenslagen in Groot-Brittannië in een moeizame fase en zal een aantal strategische beslissingen moeten nemen om de omzetgroei en winstgevendheid te verbeteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-07-13T10:10:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.