Baarn werkt met elektronische brief

Dit artikel delen:

De gemeente Baarn introduceert voor haar burgers de elektronische brief. Deze heeft dezelfde status als een formele brief (met handtekening). DigiD wordt gebruikt als elektronische handtekening.

Baarn biedt op haar website als dienst de elektronische brief aan. Het daarvoor ontwikkelde webformulier bevat alle relevante elementen die in een brief worden gebruikt. Bovendien is het mogelijk om een bijlage toe te voegen. Dit kan bijvoorbeeld een kopie van een ander document zijn of een situatieschets. Aangezien elk bestuursorgaan zelf toestemming moet geven om brieven op een dergelijke wijze te ontvangen, hebben burgemeester en het college ingestemd met deze nieuwe faciliteit.

De digitale brief kan met behulp van DigiD formeel worden ondertekend. De gemeente kan de gegevens van de afzender verifiëren. Vooralsnog kunnen Baarnse inwoners alleen elektronische brieven verzenden naar het college of de burgemeester. Op termijn zal ook de gemeenteraad per elektronische brief bereikbaar zijn.

De elektronische brief is een toepassing van SIMeForm, de formulierengenerator van SIM, leverancier van gemeentelijke webportalen en frontoffice-toepassingen. De gemeente Baarn heeft de oplossing ter beschikking gesteld aan andere gemeenten via de deelfunctie binnen SIMeForm.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-07-13T11:09:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.