Internetcensuur neemt toe

Dit artikel delen:

Nog steeds censureren veel landen het gebruik van internet. Dat schrijft de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) in een rapport. Zo betaalt een Kazach gemiddeld tien keer zoveel voor een internetverbinding als een andere wereldburger.

Meer dan twintig landen geven inwoners geen toegang tot internet, zodat politieke tegenstanders geen ruimte krijgen. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Governing the Internet' van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE). Ondanks dat het nog nooit zo gemakkelijk is geweest om je stem op internet te laten horen, is er steeds meer internetcensuur, schrijft het rapport.

Het rapport zet twintig landen op een zwarte lijst. Onder deze landen ook China, Wit-Rusland, Oezbekistan en Kazachstan. Volgens het rapport zijn regels voor internetgebruikers vaag en hebben ze vaak een politiek tintje.

Dat leidt tot situaties zoals in Kazachstan waar iedere internetgebruiker wordt gezien als een gevaar voor de nationale veiligheid. Ook is het erg lastig om in Kazachstan toegang tot internet te krijgen. Slechts 4 procent van de bevolking heeft toegang tot het web. Dit komt omdat een standaard internetverbinding al 30 euro per maand kost. Dat is erg veel voor Kazachen met een gemiddeld salaris van 292 euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Kennis is macht, dus KoningKazachstan..
houd je onderdanen dom en afhankelijk en kap alle internet verbindingen uit je land.

Kijk hier voor nog meer "achter de schermen controle mechanismes"
http://utangente.free.fr/index2.html

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-02T11:40:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.