Overheid bespaart miljoenen door gezamenlijke ict

Dit artikel delen:

De overheid bespaart 10 tot 15 miljoen euro door een gezamenlijke aanbesteding van ict-projecten. Het bedrag is bespaard op de totale uitgave van 70 miljoen euro. Het nieuws lijkt een reactie op de negatieve berichtgeving over miljardenverspilling aan ict-projecten en verkeerde aanbestedingen bij de overheid.

De overheid bespaart 10 tot 15 miljoen euro door een gezamenlijke aanbesteding van ict-projecten. Dat meldt het ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid, leider van het project, Europees Aanbesteden Samenwerking ICT (EASI) een samenwerking tussen zes ministeries en 31 overheidsdiensten.

De voordelen zijn behaald door gezamenlijke aanbesteding van ict-middelen voor onder meer werkplekken, rekencentra en netwerken. Er is sprake van een verbeterde samenwerking tussen ministeries en meer gemak door gezamenlijk beheer. Peter Hennephof van het ministerie van SZW: "We zijn er met deze aanbesteding in geslaagd de rijksdienst weer een beetje efficiënter en beter te maken."

Commotie

Eerder dit jaar kwamen de ministers Koenders en Rouvoet onder vuur te liggen vanwege foutieve Europese aanbestedingen van werkgelegenheidsprojecten. Verder was er commotie over mogelijke miljardenverspilling door-ict projecten bij de overheid. Het bericht over de succesvolle aanbesteding lijkt een reactie op die negatieve berichtgeving, maar een woordvoerder van het ministerie van SZW ontkent dat verband. De reden dat het nieuws over de succesvolle aanbesteding nu naar buiten wordt gebracht, valt volgens hem puur samen met de afronding van het project.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Helemaal eens met de conclusie dat alleen de GROTE namen in ict-land, de blauwe pakken brigade, wederom onze belastingcenten mogen verbrassen.
Het blijkt maar weer dat de Nederlandse overheid geen incubator, stimulator of promotor wilt zijn van de vele innovatieve mkb'ers. Blijkbaar vinden de angstige Nederlandse overheidsmanagers en inkopers dat er grotere afbreukrisico's bestaan om zaken te doen met het mkb en mogen de gevestigde orde, de grote namen, WEL falen! Zie de vele mislukte grote overheids (ict-) projecten recent en in het verleden.

De Europeesche aanbesteding is toch een grote grap, een vrijbrief waar alleen de grote bedrijven de buit onderling mogen verdelen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-09T12:06:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.