Be Informed bouwt 'vergunningenloket'

Dit artikel delen:

Het ministerie van Vrom heeft Be Informed als hoofdaannemer aangetrokken voor de bouw van het Landelijke Voorziening Omgevingsloket. Op dit 'digitale postkantoor' kunnen burgers en ondernemers vergunningen aanvragen voor bouwen, wonen, monumenten, ruimte, natuur en milieu. De oplevering van het loket vindt plaats in het eerste kwartaal van 2008.

Burgers, ondernemers en organisaties hoeven straks niet voor hun vergunningen langs verschillende instanties. Zij kunnen terecht aan het Landelijke Voorziening Omgevingsloket (LVO). Achter dit digitale loket worden ruim vijftien wetten, aangevuld met relevante gemeentelijke en provinciale verordeningen, toegankelijk gemaakt voor het aanvragen van vergunningen. Bezoekers die een vergunning hebben aangevraagd, kunnen 24 uur per dag de voortgang volgen. Ze kunnen er ook informatie vinden. Het gaat in totaal om 43 soorten vergunningen en verordeningen.

Softwarebedrijf Be Informed heeft de opdracht verworven om het LVO te bouwen. Dit doet het bedrijf samen met Be Value (it-dienstverlener), Informaat (webontwerper), Juris (juridisch organisatie-adviesbureau), O&I Management Partners (gespecialiseerd in 'business process management') en de Universiteit van Amsterdam (Leibniz Center for Law). Naar verwachting verwerkt het LVO, vanaf de oplevering begin 2008, zo'n 300.000 aanvragen en meldingen per jaar.

De software van Be Informed is ontworpen voor de ondersteuning van klanten en medewerkers in kennisintensieve omgevingen, waar dossierafhankelijke processen en een hoge mate van interactie centraal staan. De Apeldoornse firma was ook betrokken bij de realisatie van de overheidsbrede zoekdienst, waarvoor het een kennissysteem leverde.

Lees ook het artikel Nooit meer dwalen in e-overheid

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-30T07:01:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.