Nieuw consortium voor gemeenten in de maak

Dit artikel delen:

Imtech, Brein en GouwIT vormen een consortium dat mee wil doen aan midoffice-aanbestedingen in gemeenteland. De eerste krachtproef vormt de Andez-3-tender waaraan bijna zeventig gemeenten, die lid zijn van inkooporganisatie GovUnited, meedoen.

De drie bedrijven kennen elkaar van het vernieuwingsproject bij de gemeente Amstelveen. Daar gaat in oktober 'Mijn Amstelveen' van start, het persoonlijke internetportaal voor de burgers van deze Noord-Hollandse gemeente. Achter dit portaal zit een werkende midoffice-oplossing; de eerste in Nederland beweert Monique de Nijs, verkoopmanager van Imtech Ict Businesss Solutions. "Andere gemeenten hebben al wel delen in de lucht, maar nog niet in zo'n volledige opzet. In het Andez-3-project moeten meedingende partijen in een proef laten zien dat hun oplossing werkt. Die van ons doet het dus al."

Dat is ook een van de redenen dat de drie partijen nu pas gezamenlijk instappen en niet meededen met de eerdere Andez-1 en Andez-2-aanbestedingen. "Toen was onze oplossing nog niet klaar. Bovendien werkten we nog niet zo intensief met elkaar samen. Ook kost meedoen aan een aanbesteding veel tijd. Bij Andez-3 hebben zich veel meer gemeenten aangesloten dan bij de twee eerdere aanbestedingen. Dan kost het ons één keer veel werk met een veel grotere kans van slagen."
De drie partijen vullen elkaar aan als het gaat om het te verrichten werk. GouwIT is verantwoordelijk voor de inrichting van de basisregistraties, Brein zorgt voor het workflowmanagementsysteem InProces en Imtech brengt de orkestratietool ('broker') in: BizTalk van Microsoft. "Wij zijn niet elkaars concurrenten," stelt De Nijs.

GovUnited-1/Andez-3 sluit op 22 oktober. In tegenstelling tot de eerdere gezamenlijke Andez-aanbestedingen gaat het ditmaal niet om de aanschaf van een individuele midoffice voor de aangesloten gemeenten, maar om een 'application service provider' (asp)-oplossing voor meerdere gemeenten op basis van 'software as a service' (saas).

Lees ook het artikel ‘Mijn Amstelveen' is na de zomer al klaar'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-09-06T07:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.