Prinsjesdag: meer geld voor WBSO

Dit artikel delen:

Er is besloten dat er meer overheidsgeld komt voor stimulering van speurwerk in bedrijven. De Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) wordt uitgebreid, vooral voor starters en groeiers. De grondslag krijgt een verbreding. Procesinnovatie en ict vallen binnenkort ook onder de definitie van deze regeling.

De WBSO werkt goed, zo blijkt uit een evaluatie. Bedrijven besteden niet alleen de ontvangen gelden aan speur- en ontwikkelingswerk, maar spenderen daar per euro ontvangen WBSO gemiddeld 72 cent extra aan. Dit effect is het grootst bij kleine bedrijven. Dankzij de WBSO realiseren bedrijven meer omzet uit nieuwe producten, voeren zij sneller R&D-projecten uit en beginnen ze vaker projecten met een hoger risico.

De 115 miljoen extra die al eerder voor de WBSO was uitgetrokken, zal behalve aan ict ook worden besteed aan uitbreiding van de startersfaciliteit, het aantrekkelijker maken van de WBSO voor zelfstandigen en gerichte verhoging van de financiële prikkel. Verder zijn maatregelen in voorbereiding om het ondernemerschap fiscaal te stimuleren.

Met de start van het programma Nederland Digitaal in Verbinding wordt een belangrijke extra impuls gegeven aan ict- en procesinnovatie binnen het midden- en kleinbedrijf.

In 2008 worden de MKB-innovatievouchers, de Innovatieprestatiecontracten (IPC's) en TechnoPartner voortgezet. Daarbij wordt goed gekeken naar de effectiviteit.

Volgend jaar wordt vijf miljoen extra geïnvesteerd in het Elektronisch Kinddossier (EKD) en de Verwijsindex Risicojongeren waarmee informatie over jongeren wordt opgeslagen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-09-19T10:52:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.