Dell start groene campagne

Dit artikel delen:

Dell wil klimmen op de Guide-to-Greener Electonics-ranglijst. Het bedrijf wil daarom zijn CO2-uitstoot neutraliseren en gaat bomen planten en gebruik maken van groene energie.

Dell heeft bekendgemaakt dat het wat aan zijn plaats op op de Guide to Greener Electronics-ranglijst wil doen door zijn CO2-uitstoot te gaan neutraliseren. Het bedrijf gaat bomen planten en gebruikmaken van groene energie.

Dell kondigde in juni al aan het groenste technologiebedrijf ter wereld te willen worden en bundelde daartoe op een speciale webpagina een aantal initiatieven die daarvoor gerealiseerd zouden worden. Om de CO2-uitstoot te verminderen, wil het bedrijf minder elektriciteit gaan gebruiken, efficiënter te werk gaan bij het verwarmen en afkoelen van kantoorgebouwen en zuiniger te zijn met zakenreisjes van werknemers. Ook zal geïnvesteerd worden in windenergie.

Om koolstofdioxideneutraal te werk te kunnen gaan, volstaat dit alles echter niet. Dell zal daarom samen met The Conservation Fund en Carbonfund.org miljoenen bomen planten in herbebossingsgebieden. Dit programma vormt een vervolg op het Plant a Tree for Me-project voor klanten. Aan 'Plant a Forest for Me' nemen onder andere Dell, ABN Amro, Ask.com en Salesforce.com deel.

Redactie Tweakers.net/Yoeri Lauwers

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-09-27T10:50:00.000Z