Managed hosting door True

Groot aantal gemeenten haalt 70 procent-norm niet

Dit artikel delen:

Ruim 40 procent van de gemeenten haalt de 70 procent norm niet. Dat blijkt uit onderzoek van Cascadis naar de doorvoer van digtale dienstverlening bij gemeenten.

Een groot aantal gemeenten (42 procent) zegt de 70 procent-norm, een overheidsnorm over het digitaal aanbieden van producten en diensten bij de gemeente, niet te halen. Dat blijkt uit representatief onderzoek van Cascadis, beroepsvereniging van webmanagers en contentbeheerders.

De onderzoekers spreken van een ‘schrikbarend' aantal dat de norm niet haalt. "Aangezien medewerkers van gemeenten de digitale vragenlijst hebben ingevuld, mag je concluderen dat er nog veel moet gebeuren aan digitale dienstverlening", stellen de onderzoekers.

De respondenten verwachten in 2007 en in 2008 een aanzienlijke vooruitgang te realiseren met de digitale dienstverlening. Verder blijkt dat  grote(re) gemeenten beter of hoger scoren dan kleine(re) gemeenten.

Verder concluderen de onderzoekers gebrek aan visie en strategie bij het hogere management. Uitspraken als ‘Dit is een moeilijk management' en ‘Tussen mondeling beleden ambities en bereidheid resources te leveren, zit een gapend gat', zijn illustratief. Vooral gemeenten in fase 1 en begin fase twee worstelen met deze problematiek en zijn van mening dat de digitale dienstverlening in hun gemeente niet goed geregeld en georganiseerd is. De onderzoekers noemen als positieve uitkomst van het onderzoek dat tweederde van de respondenten aangeeft tevreden te zijn over de voortgang en ontwikkeling van hun organisatie met betrekking tot de digitale dienstverlening.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Binnenkort wordt in een klap een groot gedeelte van de norm ingelopen http://www.gemeenteanalyse.nl

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.