ICT'er ziet machteloze overheid bij digitale terreur

Dit artikel delen:
Cybercrime

Ruim 90 procent van de ict-professionals heeft geen vertrouwen in de overheid als het gaat om de bestrijding van cybercrime. Bij een digitale terreuraanslag staat de overheid machteloos. Dat blijkt uit onderzoek van VNU exhibitions.

Ruim de helft van de ict-professionals voorspelt dat er binnen afzienbare tijd een digitale terroristische aanslag komt. Volgens de ict'ers staat de Nederlandse overheid machteloos tegenover de digitale criminaliteit op nationaal en internationaal niveau. Samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven is volgens de ondervraagde ict-professionals essentieel om de bedreiging de kop in te drukken. Dat blijkt  uit onderzoek van VNU Exhibitions onder 120 ict-professionals, waaronder ict-managers.

Van de respondenten heeft 54 procent weinig tot helemaal geen vertrouwen in het kabinetsbeleid op het gebied van de digitale overheid. Er wordt vooral met scepsis gekeken naar de digitale gemeentelijke diensten, de digitale aangifte bij de politie en het elektronisch patiëntendossier. Ongeveer 53 procent is wel positief over de digitale belastingaangifte en digitaal onderwijs.

  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

"Ruim de helft van de ict-professionals voorspelt ..."

Wie zijn deze zgn. ict-professionals? Belanghebbenden zoals beveiligingsbedrijven en bijbehorende consultants zeker?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-26T11:32:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.