Managed hosting door True

DigiD en BSC krijgen Europese prijs

 

DigiD

DigiD en de Nederlandse BurgerServiceCode hebben een Europese prijs gekregen, omdat beide projecten toonaangevend zijn in het kader van elektronische overheid.

DigiD heeft het EU Good Practice Label 2007 gekregen. Deze prijs wordt uitgereikt door het European e-Government Awards Consortium aan een toonaangevend Europees project in het kader van de elektronische overheid. Ook aan de Nederlandse BurgerServiceCode is het EU Good Practie Label 2007 toegekend.

Het EU Good Practice Label 2007 wordt toegekend aan hoog gewaardeerde projecten die zijn opgenomen in de Europese kennisbank www.ePractice.eu. In deze kennisbank zijn e-overheidsprojecten uit 32 verschillende Europese landen verzameld. Slechts 10 procent van alle projecten krijgt het label toegekend, nadat zij van deskundigen of gebruikers een zeer hoge beoordeling hebben gekregen.

DigiD is een gemeenschappelijk systeem van en voor de overheid, waarmee overheidsinstellingen de identiteit kunnen vaststellen van burgers en bedrijven die gebruik maken van hun elektronische diensten. De BurgerServiceCode is een gedragscode. De code bevat tien normen waaraan de digitale contacten moeten voldoen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2204846). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×