DigiD en BSC krijgen Europese prijs

Dit artikel delen:
DigiD

DigiD en de Nederlandse BurgerServiceCode hebben een Europese prijs gekregen, omdat beide projecten toonaangevend zijn in het kader van elektronische overheid.

DigiD heeft het EU Good Practice Label 2007 gekregen. Deze prijs wordt uitgereikt door het European e-Government Awards Consortium aan een toonaangevend Europees project in het kader van de elektronische overheid. Ook aan de Nederlandse BurgerServiceCode is het EU Good Practie Label 2007 toegekend.

Het EU Good Practice Label 2007 wordt toegekend aan hoog gewaardeerde projecten die zijn opgenomen in de Europese kennisbank www.ePractice.eu. In deze kennisbank zijn e-overheidsprojecten uit 32 verschillende Europese landen verzameld. Slechts 10 procent van alle projecten krijgt het label toegekend, nadat zij van deskundigen of gebruikers een zeer hoge beoordeling hebben gekregen.

DigiD is een gemeenschappelijk systeem van en voor de overheid, waarmee overheidsinstellingen de identiteit kunnen vaststellen van burgers en bedrijven die gebruik maken van hun elektronische diensten. De BurgerServiceCode is een gedragscode. De code bevat tien normen waaraan de digitale contacten moeten voldoen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-11-07T07:19:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.