Sun en Dell scoren bij Europese Commissie

Dit artikel delen:

Sun Microsystems en Dell hebben elk een raamcontract in de wacht gesleept bij de Europese Commissie, respectievelijk voor servers en desktop pc's. Voor Sun wordt de deal geschat op maar liefst 96 miljoen euro, Dell mag rekenen op 63,5 miljoen euro.

De Europese Commissie heeft grote opdrachten toegekend aan Sun Microsystems en Dell. Het gaat om de levering van servers en desktopcomputers. Bij elkaar is er met de opdrachten zo'n 160 miljoen euro gemoeid. Dat meldt Data News.

Sun Microsystems levert de Europese instellingen gedurende vijf jaar (twee jaar plus optionele verlengingen) servers in vier standaardconfiguraties: instap, low-end, mid-range, high-end, en de nodige diensten. De servers worden geleverd met Sparc-processoren en het besturingssysteem Solaris. De Commissie raamt het aantal servers dat de Europese instellingen zullen bestellen op zo'n 1100, het merendeel instap en low-end. Van de 95,9 miljoen euro wordt 81,4 miljoen euro betaald door de Commissie zelf, de rest door de instellingen.

Het contract van Dell is goed voor 63,5 miljoen euro, waarvan iets meer dan de helft voor rekening is van de Europese Commissie. Daarvoor zal de computerfabrikant over vier jaar (twee jaar plus optionele verlengingen) naar schatting 74.300 desktops en 44.600 lcd-schermen leveren, met de nodige aanverwante diensten.

Van beide contractanten verwacht de Commissie dat ze aan alle Europese diensten, waar ook in Europa,  leveren. Het zwaartepunt van de leveringen ligt in Brussel en Luxemburg. Hoewel de Belgische vestigingen van Sun en Dell op de aankondiging van de opdracht staan aangeduid als leveranciers, worden de inspanningen en inkomsten waarschijnlijk over de verschillende Europese vestigingen gespreid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-11-20T10:41:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.