Tweede Kamer wil spoeddebat over OV-chipkaart

Dit artikel delen:

De Tweede Kamer wil een spoeddebat over de invoering van de ov-chipkaart. Aanleiding daarvoor is het bericht dat Duitse hackers de NXP-chip op de kaart hebben gekraakt.

CDA, GroenLinks en SP willen weten of de invoering van de OV-chipkaart in 2009 nog haalbaar is. De partijen willen in een spoeddebat van staatssecretaris Tineke Huizinga van Verkeer horen hoe het met de invoering van de ov-chipkaart staat. De NXP-chip, die in de kaart gebruikt wordt, is door twee Duitse hackers gekraakt. Het spoeddebat vindt waarschijnlijk volgende week plaats.

Trans Link Systems (TLS), beheerder van het ov-chipkaartsysteem, heeft TNO gevraagd onderzoek te doen naar de veiligheid van de OV-chipkaart. Een woordvoerder van het ministerie van Verkeer & Waterstaat laat aan Trouw weten dat TLS deze tegenslag moet oplossen. De staatssecretaris beslist alleen wanneer de invoering plaatsvindt.

De OV-chipkaart zou eigenlijk in 2007 landelijk ingevoerd worden, maar dat is uitgesteld tot medio 2009.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-09T11:18:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.