Zorg & ICT: Platform Chirurgen@Work wil meer 3D en VR

Dit artikel delen:

Op de vakbeurs Zorg & ICT is het platform Chirurgen@Work opgericht. Doel ervan is het vergroten van de ontwikkeling en inzet van 3D- en virtual reality (VR)-technologie in de zorgsector.

Het platform Chirurgen@Work is op de vakbeurs Zorg & ICT, die vandaag en morgen in de Utrechtse Jaarbeurs plaatsvindt, van start gegaan. Doel ervan is de promotie van 3D- en virtual reality-technologie in de zorgsector. De verwachting is dat de inzet van deze technologie het aantal sterfgevallen en complicaties tijdens operaties kan terugbrengen. "De techniek is beschikbaar, maar wordt nog niet veelvuldig gebruikt", vertelt Erik Heemskerk, projectmanager van Chirurgen@Work. "Aan ons de taak om de zorg, politiek en patiënt te overtuigen van de voordelen van 3D en virtual reality."

Simulant

Met 3D- en virtual reality-technologie kunnen chirurgen in opleiding oefenen in opereren. Ook zijn operaties te simuleren, waardoor eventuele complicaties vooraf opgespoord kunnen worden. Verder vallen er allerlei handelingen te automatiseren en is 3D of virtual reality te gebruiken bij de reductie van pijnbeleving van patiënten na een operatie.
In het kader van de lancering van het platform organiseert de vakbeurs seminars en een simulatieopstelling. Voor dit laatste doel mocht de Amerikaanse leverancier Verefi Technologies zijn chirurgische simulatieoplossingen showen. Deze firma, opgericht door twee medische wetenschappers, richt zich op het opleiden van ziekenhuispersoneel. "In Europa hebben we nog geen klanten; na deze beurs hopelijk wel", aldus de Verefi-medewerker die de apparatuur demonstreerde.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-19T15:48:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.