Zorg & ICT: Rijksoverheid zoekt ict met potentie

Dit artikel delen:

Het Actieprogramma Maatschappelijke Sectoren & ICT (M&ICT) start 26 maart de 7e Prijsvraag M&ICT. Voor de sector zorg zoekt de organisatie projecten op het gebied van medicatieveiligheid en 'serious gaming en simulatie'. Er ligt ook geld klaar voor invulling van de thema's: de digitale vrachtbrief, 'blended content' en betere veiligheid.

Op 26 maart start de 7e Prijsvraag M&ICT. Het Actieprogramma Maatschappelijke Sectoren & ICT zoekt naar op beperkte schaal succesvolle ict-projecten die met een extra financiële injectie in een veel groter verband gebruikt kunnen worden. De projecten moeten wel onder een van de vijf thema's vallen die voor deze ronde zijn geselecteerd. Voor de zorgsector zijn dat medicatieveiligheid en ‘serious gaming en simulatie'. Op de vakbeurs Zorg & ICT zei een woordvoerder van M&ICT dat eind april of begin mei een voorlichtingsbijeenkomst plaatsvindt.

Prijzengeld

De andere drie thema's zijn de digitale vrachtbrief (mobiliteit), ‘blended content' (onderwijs) en ict-initiatieven voor een betere veiligheid. De 7e Prijsvraag M&ICT sluit op 27 augustus. Het prijzengeld bedraagt 7 miljoen euro. Gehonoreerde projectvoorstellen kunnen tot maximaal 1,2 miljoen euro aan financiering verdienen.

Opschalen

Het Actieprogramma Maatschappelijke Sectoren & ICT tracht bestaande ict-toepassingen, die op beperkte schaal succesvol zijn, klaar te stomen voor grootschalig gebruik. Daartoe schrijft het tot 2010 prijsvragen uit voor de sectoren zorg, onderwijs, veiligheid en mobiliteit (vervoer). Hier komen ict-projecten vaak niet succesvol van de grond of blijven toepassingen steken in kleinschalig gebruik. Het beschikbare budget is vijftig miljoen euro. Het actieprogramma loopt van eind 2005 tot eind 2009.

M&ICT is een programma van de ministeries van BZK, Justitie, OCW, V&W, VWS en EZ. Uitvoerder van het actieprogramma is het programmabureau Maatschappelijke Sectoren & ICT, onderdeel van ICTU.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-20T22:43:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.