Bouw & ICT: Bricsys en Stabu geloven in PIM

Dit artikel delen:

Bricsys en Stichting Stabu presenteren PIM op de vakbeurs Bouw & ICT. Dit ProjectInformatieManagement-systeem is gekoppeld aan de Stabu-besteksystematiek voor bouwbedrijven.

PIM is een projectinformatiemanagementsysteem en integreert projectmanagement en projectcommunicatie in interne en externe bouwoperaties. Alle medewerkers en projectpartners hebben, mits geautoriseerd, toegang tot dezelfde gegevens. Versiebeheer zorgt ervoor dat iedereen met de juiste versie van de gegevens aan de slag gaat.

Om met PIM te gaan werken hoeft geen software te worden geïnstalleerd: een internetbrowser volstaat. Met de ingebouwde viewer kunnen allerhande fileformaten (tekst, CAD tekeningen, foto's, grafische documenten) worden bekeken zonder dat de desbetreffende software op de werkplek geïnstalleerd hoeft te zijn. De PIM-viewer maakt het ook mogelijk de geopende documenten van commentaar te voorzien.

Standaard informatie

Het systeem is gebaseerd op de projectensite Vondle van ict-leverancier Bricsys Nederland. In PIM is een koppeling gebouwd met de Stabu-besteksystematiek. Hierdoor is het mogelijk informatie ‘element- of bouwdeelgericht' op te bouwen via een voorlopig ontwerp (de voorfase voor een bestek). Stichting Stabu is een samenwerkingsverband tussen de partners in de bouwnijverheid. Het doel ervan is het uitgeven en beheren van een bouwbreed informatiesysteem voor de woning- en utiliteitsbouw. Met behulp van de STABU-systematiek kunnen bestekschrijvers snel en efficiënt projectbestekken maken en bewerken. (zie ook: www.werkenmetpim.nl)

Bouwdrama's

In de bouwwereld is projectmanagement en het uitwisselen van actuele informatie tussen partners (architecten, aannemers, onderaannemers, ambtenaren) een belangrijk thema. Zeker na het ongeluk met het balkon van een flat in Maastricht en de fouten bij de wapening van de betonconstructie van het complex op het Amsterdamse Bos en Lommerplein. Bij dit soort bouwdrama's blijkt steeds dat er amper belangrijke projectinformatie is vastgelegd of dat partners vaak met verschillende documentversies werken.

Belangstelling

Op de vakbeurs Bouw & ICT, die 26 en 27 maart in de Jaarbeurs in Utrecht plaatsgrijpt, is volop aandacht voor projectmanagementoplossingen. Ook het van oorsprong Zweedse Projectplace International geeft acte de présence. Dit bedrijf levert een onlineservice om samenwerking en communicatie binnen projecten te vereenvoudigen. Projectdeelnemers hebben wereldwijd toegang tot één centrale plaats waar alle projectinformatie staat opgeslagen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-26T14:07:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.