Gemeente Voerendaal gebruikt OpenOffice.org

Dit artikel delen:

De gemeente Voerendaal kiest voor OpenOffice.org. De Zuid-Limburgse gemeente heeft daartoe een koppeling gelegd met de Doc4All-programma's van Centric.

De werknemers van de Zuid-Limburgse gemeente Voerendaal gaan gebruikmaken van OpenOffice.org. "Wij zijn ons al enkele jaren geleden serieus gaan verdiepen in open source software en kennen inspirerende voorbeelden van andere gemeenten", zegt Willem Spelthan, beleidsmedewerker i&a van de gemeente.

De gemeente vond de invoering van een nieuwe huisstijl een mooie gelegenheid te starten met OpenOffice.org. Het bedrijf Nou&Off ontwikkelde de sjablonen met deze huisstijl en verzorgde een koppeling met OpenOffice.org. Ook werd in samenwerking met dit bedrijf een koppeling naar de Doc4All-programma's van Centric gelegd. Deze programma's zorgen voor een koppeling naar de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA).

De gemeente Voerendaal heeft tachtig computerplekken. Dit systeem werd binnen vijf maanden gerealiseerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-19T10:01:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.