Consortium rondt deel ICT-project Defensie af

Dit artikel delen:

Logica en Capgemini hebben het eerste deel van het grootschalige project SPEER opgeleverd aan het ministerie van Defensie. Ze bouwden een erp-systeem waarmee facturen van alle Defensie-onderdelen digitaal en samenhangend worden verwerkt.

Het gelegenheidsconsortium Capgemini en Logica heeft het eerste onderdeel van het grootschalige project SPEER opgeleverd aan het ministerie van Defensie. De automatiseerders zorgden ervoor dat de financiële administratie van de krijgsmacht sinds 11 juni 2008 draait op een nieuw SAP-systeem. Door het programma kunnen de rekeningen van alle defensieonderdelen samenhangend digitaal worden verwerkt. Inmiddels gebruiken ongeveer 1200 ambtenaren het systeem.

De afronding van de financiële module is een mijlpaal voor SPEER, het omvangrijke pakket voor enterprise resource planning (erp) bij de krijgsmacht. SPEER staat voor Strategic Process and Enabled Reengineering en werd eind 2005 gegund aan Logica en Capgemini. Het systeem moet planning, beheer en bevoorrading van materieel stroomlijnen. Bovendien zou het zorgen voor een eenmalige besparing van 1030 voltijdbanen en nog eens 80 miljoen euro per jaar.

Vertraging

De ontwikkeling van het project SPEER liep op verschillende momenten vertraging op. Als belangrijkste redenen hiervoor gaf het ministerie in 2007 een niet-succesvolle tussentijdse ‘herijking' van het programma en een gebrek aan geschikt personeel. De ambtenaren verwachten dat het totale erp-pakket uiteindelijk tussen 2010 en 2013 wordt ingevoerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Prima verhaal. Ik begrijp alleen niet waarom een foto van een Russiche tank bij het artikel is geplaatst. Het gaat hier om een Nederlandse aangelegenheid.Knip en plak dan een foto van de site van Defensie. Dikke kans dat het dan wel een Nederlandse tank is.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-24T17:09:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.