Kabinet blaast P-Direkt nieuw leven in

Dit artikel delen:

De overheid blijft geloven in P-Direkt. Het kabinet heeft groen licht gegeven voor de tweede fase van het prestigieuze project. In 2011 moeten twaalf ministeries één shared servicecenter delen. Defensie houdt als enige de administratie in eigen hand.

Het omstreden overheidsproject P-Direkt wordt nieuw leven ingeblazen met het startschot voor de tweede fase, waarin de gebruikersondersteuning voor twaalf ministeries gebundeld wordt. De ministerraad heeft, op voorstel van minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, nu opdracht gegeven voor het opzetten van een gemeenschappelijk servicecentrum voor personeelsregistratie en salarisadministratie. Volgens planning is het centrum in 2011 gereed en wordt een besparing van 280 miljoen euro gerealiseerd.

Vorig jaar was de Algemene Rekenkamer keihard met het oordeel over de aanbesteding van de automatisering binnen P-Direkt. De contracten met de 'aannemers' IBM en Logica werden voor bijna 21 miljoen euro afgekocht. De Rekenkamer constateerde 'een opeenvolging van tekortkomingen in besluitvorming, sturing en beheersing aan de zijde van het Rijk'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Niet te geloven !!

Terwijl de inkt van het laatste Rekenkamer rapport nog afgeeft, start BZK alweer een project met een irreeel ambitieniveau en (alweer) een fantasy-deadline. Datzelfde BZK, dat het vorige P-Direct project zo geweldig aangestuurd heeft dat er 20 miljoen vergoed moest worden aan leveranciers die werkelijk nog NIETS gedaan hadden...

Cor,

Je denkt toch niet dat ze opnieuw begonnen zijn. Men is gewoon doorgegaan. alleen op een iets kleinere schaal.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-02T17:00:00.000Z Henk Boot