Managed hosting door True

Economische Zaken kiest voor groen datacenter

 

Het Ministerie van Economische Zaken gaat zijn gegevens onderbrengen in een nieuw groen datacenter van KPN. Daarmee moet de gestelde norm om het energieverbruik door ict met dertig procent terug te dringen, worden gehaald.

Het Ministerie van Economische Zaken gaat zijn gegevens onderbrengen in een nieuw groen datacenter van KPN. Het ministerie volgt daarmee een overeenkomst tussen brancheorganisatie ICT~Office en staatsecretaris Heemskerk om het energieverbruik binnen de ict-sector met dertig procent terug te dringen.

Het ministerie krijgt een afgeschermde ruimte van honderd vierkante meter in het nieuwe KPN CyberCenter in Haarlem. Daar worden de gegevens, de servers en de kantoorautomatisering van het ministerie ondergebracht. De energiebesparing moet worden bereikt door een nieuw koelsysteem waarbij buitenlucht langs een zogenaamd roterend koudewiel wordt geleid. Dat koelt vervolgens de recirculatielucht van het datacentrum.

Het ministerie gaat vanaf september 2008 gebruik maken van het datacenter. De overeenkomst tussen het ministerie en KPN heeft een looptijd van drie jaar. Het koelsysteem is pas in de loop van 2009 operationeel.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2639383). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×