Overschrijding budget GBA vorig jaar al duidelijk

Dit artikel delen:

Het was vorig jaar september al duidelijk dat het project naar de modernisering van de Gemeentelijke Basisadministratie niet binnen de het budget kon worden afgerond. Binnen het project waren de risico's wel bekend, maar deze waren nog niet ingecalculeerd.

Adviesbureau M&I concludeerde in september 2007 al dat het project naar de modernisering van de Gemeentelijke Basisadministratie (mGBA) zou worden overschreden. Het managementbureau deed deze conclusies in het onderzoek 'Kostenonderzoek Startpakket modernisering GBA', dat op verzoek van het ministerie werd uitgevoerd.

Het startpakket is de actualisering van de gegevens en de gegevensverwerking en is de beginfase van het project naar de modernisering van de GBA. Ook de opzet van GBA-Verstrekkingen (GBA-V) en het BurgerZakenSysteem-Kern (BZS-K) systeem maken hier deel van uit. De minister heeft het project naar de modernisering van de GBA stopgezet, omdat het beheer van GBA-V te duur zou worden.

Geen gecalculeerde risico's

In 2006 werd de begroting van het startpakket met 1,1 miljoen euro overschreden. De begroting van 14,6 miljoen euro voor dit deel van het project had ook alleen gehaald kunnen worden door delen van het programma niet uit te voeren, schrijft M&I. De nieuwe begroting voor het voor april 2007 was 8,4 miljoen euro hoger, maar ook bij deze nieuwe begroting sloot M&I overschrijdingen niet uit.

Het bureau constateert dat de risico's die bij de realisatie van het startpakket aanwezig zijn wel redelijk bekend zijn, maar deze risico's zijn niet gecalculeerd.

Staatssecretaris Ank Bijleveld van Binnenlandse Zaken liet deze week weten het project stop te zetten, omdat het project niet meer binnen het huidige budget van 34,5 miljoen euro kan worden afgerond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-18T10:27:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.