Loon op Zand sluit aan bij ICT-alliantie

Dit artikel delen:

De gemeente Loon op Zand gaat ook deelnemen aan het samenwerkingsverband van vier Brabantse gemeenten. Vanaf 1 juli 2009 beheert Equalit de duizend werkplekken van de gemeente.

De gemeente Loon op Zand sluit zich aan bij het Equalit-samenwerkingsverband. In dit verband werken de Brabantse gemeenten Oosterhout, Oisterwijk, Baarle-Nassau en Hilvarenbeek samen op het gebied van automatisering. Equalit gaat in totaal duizend werkplekken beheren en ondersteunen.

Gemeenten zien de ict-kosten stijgen. Dat komt onder andere door de landelijke overheid gemeenten steeds meer aanspoort de dienstverlening te verbeteren en de administratieve lastendruk te verminderen. Door krachten te bundelen met andere gemeenten wil Loon op Zand sneller, accurater en slagvaardiger met de ict om kunnen gaan. Door de schaalvergroting kunnen gemeenten ook meer expertise in huis halen.

Equalit is het Shared Service Center (SSC) van de gemeente Oosterhout. Vanuit de lokatie in Oosterhout verzorgt het samenwerkingsverband de volledige it-ondersteuning van vier gemeenten. Loon op Zand sluit per 1 juli 2009 aan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Betekent dit ook dat het applicatiebeheer op afstand komt te staan? Vast wel, want uiteraard is applicatiebeheer een wezenlijk ict onderdeel. Ook het onderdeel dat bij het centralisatie door middel van een Shared Service Center wellicht het meest gevoelig is voor het contact met de klant.
Taak specifieke kennis dient niet verloren te gaan en dient dus duidelijk geborgd te worden in de nieuwe organisatie.
Ik ben benieuwd hoe de gebruikers dat in Loon op Zand zullen gaan ervaren.

B. Kap
Gemeente Hellevoetsluis

Functioneel applicatiebeheer van de verticale pakketten blijft bij de gemeente. Wel is er veel contact tussen de applicatiebeheerders en wordt er onderling al regelmatig vervangen. Ook testen gebeurt al vaak gemeenschappelijk. Voor sommige applicaties is centraal applicatiebeheer bij een gemeente of bij Equalit georganiseerd.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-30T14:04:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.