LNV besteedt uit en huurt voor 210 miljoen in

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) wil zijn ict uitbesteden. In eerste instantie gaat het om de kantoorautomatisering, later volgen de applicatiediensten. LNV wil de komende vier jaar bovendien voor 210 miljoen euro aan ict inhuren.

Het ministerie van LNV zoekt een externe partij voor het beheren van zo'n 13duizend werkplekken en de achterliggende infrastructuur én de migratie naar een nieuwe werkplekoplossing. Ook zal er personeel van de Dienst ICT Uitvoering (Dictu) van LNV overstappen naar de partij die de opdracht in de wacht sleept. Om hoeveel medewerkers het gaat is nog niet bekend.

Bovendien zullen in het kader van de reorganisatie van de Dictu tevens de applicatiediensten worden uitbesteed. Die Europese aanbesteding is nog niet van start gegaan. Van het Dictu blijft dan alleen nog de adviestak over.

Raamcontracten

Wel loopt er nu nog een andere aanbesteding voor het sluiten van raamovereenkomsten met tien bedrijven, ter vervanging van de huidige inhuurcontracten met een dozijn leveranciers (zie kader) die eind 2008 aflopen. De nieuw te sluiten overeenkomsten met een totale geraamde waarde van 210 miljoen euro hebben een looptijd van twee jaar met een twee keer opties tot verlenging van elk een jaar.

LNV zegt in het aanbestedingsdocument in 2007 zestig miljoen euro te hebben besteed aan de inhuur van ict-deskundigen. Het ministerie verwacht dat dit volume de komende jaren afneemt omdat er minder ontwikkelcapaciteit nodig is. Er is een verschuiving gaande van maatwerk naar standaardapplicaties en veel nieuw ontwikkelwerk zal worden gedaan op basis van Oracle eBS.

Bij het departement lopen twee forse automatiseringstrajecten: Elektronische Dienstverlening LNV (2003-2011, budget 94,5 miljoen euro) en Relatie Identificatie LNV (Rel-id, 2007-2009, budget 25 miljoen euro) voor de invoering van het burgerservicenummer (BSN) en het bedrijven-, instellingennummer (BIN).

Aan de aanbesteding nemen de volgende LNV-diensten mee: de Algemene Inspectiedienst, de Dienst Landelijk Gebied, de Dienst Regelingen, de Plantenziektenkundige Dienst, de Voedsel en Waren Autoriteit en de Dictu. Dienstverleners die zich willen inschrijven, dienen te beschikken over een zo breed mogelijk scala aan functies, aldus LNV.

Oude contractanten

Tot de partijen die bij de vorige aanbesteding in 2005 als contractpartner werden binnengehaald, behoren: Atos Origin, Capgemini, Inter Access, Mediaan, Ordina, PricewaterhouseCoopers, Sogeti, BT Syntegra, SysQA, Vellekoop & Meesters, Verdonck, Klooster & Associates en Vertis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-11T16:29:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.