Managed hosting door True

CIO Belastingdienst begint vandaag

 

De nieuwe cio van de Belastingdienst, Wim Sijstermans, is vandaag begonnen in zijn nieuwe baan. Zijn belangrijkste taak is het op orde brengen van de ict-systemen van de Belastingdienst.

Wim Sijstermans, de nieuwe cio van de belastingdienst, schudt vandaag op zijn eerste werkdag de handen van zijn nieuwe collega's bij de Belastingdienst. Zijn komst moet een einde maken aan de aanhoudende problemen met de ict-systemen van de Belastingdienst.

Sijstermans krijgt een flinke kluif in zijn nieuwe functie. Staatssecretaris van Financiën Jan Kees de Jager voorziet dat het op orde brengen van de ict bij de Belastingdienst in totaal acht jaar gaat duren. De Belastingdienst ging de afgelopen jaren gebukt onder een reeks ict-problemen, zoals het zoekraken van 730.000 aangiften, het weigerachtige authenticatiesysteem Digid en fouten in de uitbetaling van toeslagen voor huur, zorg en kinderopvang.

Zeventig sollicitanten

Begin juli maakte het ministerie van Financiën bekend dat er een aantal maatregeln zou worden genomen om de aanhoudende ict-problemen bij de Belastingdienst op te lossen. Eén daarvan is de aanstelling van een cio. Sijstermans, die eerder ervaring op deed bij de politie en de Schiphol Group, werd gekozen uit een groep van zeventig sollicitanten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2703692). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Reacties

Het lijkt wel alsof deze beste man een nationale held is. Dit is nu ongeveer het tiende nieuwsartikel dat over hem verschijnt. Berichtgeving over een CIO in een overheidsfunctie is prima, maar zoveel hoeft toch ook weer niet?

Tja, er wordt een CIO aangesteld bij een overheidsinstantie en dat is dan schijnbaar nieuws. Maar het pas echt nieuws als deze man ook echt in staat blijkt te zijn de ict-problematiek bij de Belastingdienst op te lossen. Laat hij dat eerst maar eens bewijzen, en dan zien we wel weer verder.

Vacatures bij Belastingdienst

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.