Nieuw identificatiesysteem voor verdachten

Prinsjesdag 2008

Dit artikel delen:

De Nederlandse overheid vervangt een tweetal computersystemen om criminaliteit te kunnen bestrijden. Ook wordt er wetgeving voorbereid zodat een digitale handtekening in het strafrecht mogelijk wordt.

In 2010 wordt een nieuw identificatiesysteem in gebruik genomen voor mensen die verdacht worden van een strafbaar feit. Ook wordt bij de Dienst Nationale Recherche Informatie van het KLPD het computersysteem HAVANK vervangen.

Daarnaast wordt volgend jaar wetgeving voorbereid die het gebruik van een elektronische handtekening in het strafrecht mogelijk maakt.

Minister Hirsch Ballin (Justitie) kondigt verder het Legis-programma aan, gericht op standaardisatie en ict-ondersteuning in de wetgeving en het wetgevingsproces. Het doel is een samenhangend stelsel van standaarden, toepassingen en afspraken voor rijksbreed gebruik hiervan. Dit draagt niet alleen bij aan de kwaliteit en efficiency in het wetgevingsproces zelf, maar ook aan de transparantie ervan. Ook de verbinding tussen beleid, wetgeving en uitvoering wordt beter, waar dit de vertaalslag van wetgeving naar gegevensmodellen voor de uitvoering in geautomatiseerde systemen ondersteunt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-16T15:15:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.