Defensie voegt ICT-afdelingen samen

Dit artikel delen:

De verschillende ict-organisaties binnen het Ministerie van Defensie worden samengevoegd tot de bedrijfsgroep Informatievoorziening en technologie (IVENT).

Het ministerie van Defensie heeft de ict-organisatie vernieuwd. Vanaf 1 oktober 2008 gaan de bestaande ict-organisaties op in de bedrijfsgroep Informatievoorziening en technologie (IVENT). Adriaan Blankenstein staat aan het hoofd van deze nieuwe bedrijfsgroep.

In IVENT zijn verschillende organisaties (zie kader) samengevoegd. De verschillende ict-afdelingen moesten van het ministerie van Defensie efficiënter gaan werken. Ook moest er meer duidelijkheid komen naar de klanten toe. "Zij wisten niet altijd bij wie ze met hun vragen terecht konden", zegt een woordvoerder van het ministerie.

Eerste resultaten zichtbaar

Inmiddels zijn de verschillende afdelingen samengevoegd. Sommige werknemers hebben hierdoor een andere vestigingsplaats gekregen. Volgens een woordvoerder zijn de eerste resultaten van de verschuiving al zichtbaar. "Klanten hebben nu een loket met een aanspreekpunt voor hun vragen", zegt ze.

IVENT heeft ruim 3300 medewerkers in dienst in Nederland en Duitsland. De organisatie beheert ruimt 55.000 werkplekken, de onderliggende ict-infrastructuur, componenten en applicaties. Ook ondersteunt IVENT de operationele informatievoorziening van de land- lucht en zeestrijdkrachten en Marechaussee bij militaire operaties, oefeningen en commandovoeringondersteuning.

IVENT

In de bedrijfsgroep Informatievoorziening en technologie (IVENT) zijn de volgende organisaties opgegaan: 

  • Defensie Telematica Organisatie (DTO)
  • Joint CIS Group (JCG)
  • DienstenCentrum Informatievoorziening-Beheer (DCIVB)
  • Dienstencentrum Documentaire Informatievoorzieing (DCDI)
  • Dienstencentrum Ondersteuning Projectvoering (DCOP)
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-25T16:58:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.