Taak ambassadeur open source nog niet duidelijk

Dit artikel delen:

Het is nog niet duidelijk wat de ambassadeur open source en open standaarden precies gaat doen. Daartoe wordt nu een plan opgesteld.

Het is voor de ambassadeur open source en open standaarden nog niet helemaal duidelijk wat hij gaat doen. "We zijn nog hard mee bezig in te vullen wat ik concreet ga doen en hoe ik het meeste van nut kan zijn", zegt ambassadeur Erik Gerritsen in een interview met Computable. Staatssecretaris Frank Heemskerk stelde de ambassadeur aan in het kader van het actieplan Nederland Open in Verbinding (NOiV). De ambassadeur moet overheden bekend maken met open source en open standaarden.

Gerritsen wil ict begrijpelijk maken voor het topmanagement. "Ik zal vooral worden ingezet voor het geven van presentaties en andere activiteiten gericht op het meer bekendheid geven aan de voordelen van open standaarden en open source", zegt hij. Hij denkt dat het de eerste maanden rustig blijft rond het ambassadeurschap, omdat wordt nagedacht met welk verhaal het topmanagement moet worden benaderd. Ook wordt gezocht naar praktijkvoorbeelden. "Er zijn op dit gebied vast al heel veel leuke dingen gedaan", aldus Gerritsen.

Goed netwerk

Gerritsen is niet gekozen om zijn open source kennis, maar vooral omdat een goed netwerk heeft in de ict-sector. Hij was hiervoor gemeentesecretaris bij de gemeente Amsterdam en is er nu kennisambassadeur. Daarvoor werkte hij als plaatsvervangend secretaris-generaal bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Gerritsen zal de functie twee dagen in de maand uitoefenen. Hij is de tweede ambassadeur op het gebied van ict bij de overheid. Marco Pastors is ambassadeur e-factureren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Leuke dingen doen", dat is zooooo Nederlands! Met zoveel experten waarom zo iemand? Toch om leuke dingen te doen neem ik aan...?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-02T10:38:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.