GovUnited selecteert Atos, Sogeti en Logica

Gemeenten aangesloten bij GovUnited kunnen bij Atos Orgin, Sogeti en Logica terecht als zij een midoffice suite willen implementeren. GovUnited heeft daartoe de drie partijen geselecteerd. De drie dienstverleners helpen de gemeenten bij de invoering, waardoor meer standaardisatie en onderlinge samenwerking moet ontstaan.

GovUnited heeft Atos Origin, Sogeti en Logica geselecteerd voor de uitrol van de GU-1 Aanbesteding. Gemeenten kunnen bij deze partijen een offerte aanvragen om hun elektronische dienstverlening te verbeteren.

De GU-1 Aanbesteding wordt door GovUnited in samenwerking met E-GEM (elektronische gemeente, een programma van het ICTU) uitgevoerd. De aanbesteding bestaat uit de onderdelen midoffice (mo), het klant kontact centrum (kkc), content management systeem (cms), de producten- en dienstencatalogus (pdc), het werkstroom-, documenten- en archiefmanagement en een geomagazijn.

Midoffice

Logica werd in april na een Europese aanbesteding geselecteerd voor de levering van de midoffice suite. De leverancier verzorgt de levering van de het gehele platform en de implementatie bij de eerste vijf pilotgemeenten. Daarna kunnen de overige gemeenten ook bij Sogeti en Atos Origin een offerte aanvragen. Het is de bedoeling dat nog dit jaar twintig gemeenten met de implementatie van de midoffice starten.

GovUnited is een initiatief voor en door Nederlandse gemeenten. Het programma wordt uitgevoerd door de stichting ICTU. GovUnited heeft tot doel de implementatie van de e-dienstverlening te versnellen via de inkoop van gemeenschappelijke ict-voorzieningen voor de deelnemende gemeenten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Jammer dat Atos weer van de patij is!

Er bestaat ook een oplossing buiten GovUnited.
http://www.dezakelijkeaanpak.nl

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-06T10:21:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.