Boxtel haakt af bij ICT-samenwerking

Dit artikel delen:

De gemeente Boxtel doet niet mee aan een samenwerkingsverband met zes andere Brabantse gemeenten. Daarvoor verschilt de ict-werkwijze te veel van de andere zes. Haaren, Landerd, Maasdonk, Schijndel, Sint-Michielsgestel en Sint-Oedenrode slaan wèl de handen ineen.

Afgelopen maart sloten de zeven Brabantse gemeenten een intentieverklaring om ict-zaken zoveel mogelijk zaken samen aan te pakken. Samen met Egem iTeams werd een haalbaarheidsstudie verricht. Daaruit is voorgekomen dat Haaren, Landerd, Maasdonk, Schijndel, Sint-Michielsgestel en Sint-Oedenrode met elkaar gaan samenwerken. De gemeente Boxtel haakt af door de grote verschillen in werkwijze, maar sluit samenwerking rondom toekomstige projecten niet uit.

Naar verwachting zal de samenwerking in januari 2012 feitelijk tot stand zijn gebracht. Doel is één samenwerkingsverband voor ict-beleid en -beheer, en één beleid op het terrein van de digitale informatievoorziening en elektronische dienstverlening. Het nieuwe ict-samenwerkingsverband in gemeenteland staat open voor deelname van andere gemeenten.

Het overgebleven zestal wil door de samenwerking minder kwetsbaar worden op ict-gebied en een betere kwaliteit van de dienstverlening realiseren. Ook verwachten ze via de coöperatie op een efficiëntere manier nieuwe ict-ontwikkelingen uit te voeren en op de meerkosten te kunnen besparen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-12T08:28:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.