Thijs Vervaat is nieuwe ICT-directeur bij UWV

Dit artikel delen:

Uitkeringsinstantie UWV heeft vanaf begin november 2008 een nieuwe ict-directeur. Thijs Vervaat zal het beleid van zijn voorganger Gerd Tjerkstra voortzetten. De ict-organisatie van UWV is bezig met een herbezinning na de mislukte Wia-project.

Thijs Vervaat is vanaf begin november 2008 de nieuwe chief information officer (cio) van uitkeringsinstantie UVW. Hij doet dat op interim-basis. Vervaat volgt Gerd Tjerkstra op, die bij automatiseerder IBM gaat werken.

In zijn nieuwe functie zet  Vervaat het beleid van zijn voorgang voort, vertelt een woordvoerder van de instantie. De ict-afdeling van UWV is bezig met een herbezinning, na het mislukken van de nieuwbouw van het Wia-systeem. De ontwikkeling van dat platform, dat de opvolger van de WAO in goede banen moest leiden, werd in juni 2008 stilgelegd na 2,5 jaar bouwen. UWV zal op basis van de herbezinning zijn ict-organisatie herinrichten.

Vervaat werkte de laatste jaren in de verzekeringssector, waarvan vaak op interimbasis. Vanaf december 2007 tot en met september 2008 was hij algemeen directeur van verzekeraar Axa/Winterthur, onderdeel van Reaal Verzekeringen. Van eind 2002 tot  april 2005 was hij ict-directeur van Goudse Verzekeringen. Vervaat heeft ook een eigen bureau voor interim management en business consulting.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De externe leverancier (Logica) verknalt het project. De ICT-afdeling van UWV gaat zich vervolgens herbezinnen. Dat hoeft toch niet lang te duren, want de oplossing is simpel: kies een andere externe leverancier!

Of: maak beter gebruik van de bestaande systemen. Of gebruik tenminste de expertise van die mensen ipv het wiel opnieuw uit te vinden. Praat eens met die gasten. Heus, dat doet echt geen pijn!

Of: begin geen project voor 1 alles-in-1-systeem. Zowel UWV als ook de ex-Uvi's hebben daar al eerder vele pijnlijke ervaringen aan opgedaan. Dus: begin klein en simpel.

Ergo: de herbezinning zou moeten opleveren -> maak eens gebruik van de ervaringen uit het verleden!!!

Met het afwentelen van de schuldvraag op Logica! BEIDE partijen hebben fouten gemaakt.

Herbezinning is op dit moment helaas haast overal nodig. Het probleem is dat organisaties moeten stoppen met IT-leveranciers, aannemers dus, als Logica en de meeste andere grijze opdrachten te geven en eens goed moeten nadenken wat ze gaan vragen. Dat soort herbezinnen kan je niet met een IT-leverancier doen want die hebben altijd een eigen agenda: IT leveren.

Het is te hopen dat Thijs Vervaat dit weet, en nu gewoon aan de gang gaat om een echte smart buyer te worden in plaats van zich weer over te leveren aan meervoudige agenda's. Heeft vaak verrassend simpele resultaten. Tenminste als hij durft te breken met ervaringen uit het verleden en verder gaat met de kennis en ervaring van mensen die echt weten waar het om gaat.

Ik wens je veel succes, Thijs!

CIO... Dat is een strategische positie. Hoe kan een jobhopper een dergelijke positie bekleden? Strategie oogst je pas na jaren. Dat is waar het telkens fout liep en fout blijft lopen. Top management dat maar enkele jaren op een plek zit, is per definitie geen top management maar denkt en handelt operationeel: korte termijn scores betalen immers goed. Ik ben het ook totaal niet eens met de insider. De "key responsibilities" liggen bij degene die de opdrachten plaatst. Bij de implementatie van wetgeving moeten systemen juist dynamisch zijn op het punt van de wetgeving. Daarover moet de opdrachtgever waken. Dat is niet (voldoende) gebeurd. Ik vraag me ook af of de stelling "een goede manager kan alles managen" hier wel op gaat. Zet eens een strateeg neer op een dergelijke positie; een strateeg die concepten kan bewaken en niet alleen operationeel kan denken. Welke binding heeft een interimmanager, want zo zie ik Thijs Vervaat, met het lange termijn werkresultaat en de organisatie of bedrijf?

Strategie? De enige strategie die UWV toepast is om de oude ex-Uvi baasjes en managers een leuke positie te bezorgen... Ik ben heel blij met de VVD: schaf inderdaad die hele toko af, kost onnodig veel geld.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-24T11:09:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.