'Het huidige donorsysteem heeft zich bewezen'

Computable Awards 2008

Dit artikel delen:

Het Orgaan Donatie Informatiesysteem Odisys won de Computable Award voor Ict-project van het jaar bij de overheid. Het systeem is succesvol overgezet van een Unix- naar een Microsoft-platform en de databank is vanaf eind 2007 toegankelijk via internet. Computable sprak met directeur Gerrit Arkesteijn.

Eerdere winnaars van de Award voor ict-project van het jaar zijn het EPD en Defensiepas. Die veelbelovende projecten kwamen later negatief in het nieuws. Hoe denken we over twee jaar over het Donorregistratiesysteem?
Het huidige systeem heeft zich bewezen. We kunnen de registraties aan. Alleen als de politiek besluit om de regels over donorregistratie te veranderen zal dat grote consequenties hebben voor het huidige systeem. Er is momenteel veel discussie om de keuze ‘Ja ik wil donor worden, mits  mijn nabestaanden akkoord zijn', als keuzemogelijkheid toe te voegen. De minister vindt dat die toestemming  zou moeten worden toegevoegd in het registratietraject. Anderen willen iedereen automatisch met keuzemogelijkheid ‘Ja' registreren, tenzij men aangeeft dat niet te willen. (Nu moeten mensen zich aanmelden om hun organen bij overlijden ter beschikking te stellen voor donatie, red.) Dan zullen we het systeem moeten aanpassen, maar dat zie ik met vertrouwen te gemoed.

Heeft het winnen van de Computable Award en de aandacht voor die prijs geleid tot meer registraties?
Media-aandacht betekent dat we meer in de belangstelling staan. Maar de Computable Awards hebben helaas nog niet geleid tot meer registraties. Zo werkt het helaas niet. Maar we zijn tevreden dat het onderwerp orgaandonatie extra onder de aandacht komt.

Bekijk alle foto's van de Computable Awards 2008.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Bezoek de site met Firefox en dit is de popup:

Geachte bezoeker

Deze site is geoptimaliseerd voor Microsoft Internet Explorer 5.x

Het is mogelijk dat met een andere browser het uiterlijk van de site enigszins anders dan bedoeld is.

---------------

Wat een succesvolle conversie naar Microsoft....

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-28T13:09:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.