VNG en staatssecretaris willen herstart mGBA

Dit artikel delen:

Zowel staatssecretaris Ank Bijleveld als Annemarie Jorritsma, voorzitter van de VNG, willen dat het programma modernisering Gemeentelijke Basisadministratie (mGBA) wordt herstart. Bijleveld stopte het programma, omdat er meer geld nodig is dan begroot om het programma goed af te ronden. Nu wordt gekeken hoe de kosten worden verdeeld.

Het programma modernisering Gemeentelijke Basisadministratie (mGBA) moet worden herstart. Zowel staatssecretaris Ank Bijleveld van Binnenlandse Zaken en Annemarie Jorritsma, voorzitter van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) hechten hier grote waarde aan. Dat schrijft het ministerie van Binnenlandse Zaken in een persbericht.

Het programma rondom de mGBA werd in juli door de staatssecretaris stopgezet. Er is extra geld nodig om GBA-Verstrekkingen (GBA-V) Fullservice in gebruik te nemen. De staatssecretaris wilde eerst weten hoeveel extra geld er nodig is voordat zij een beslissing neemt over de voortgang.

Uit de financiële gegevens die de staatssecretaris in juli presenteerde bleek dat voor de afronding van het project meer dan 6,2 miljoen euro nodig is. Er is 28,3 miljoen euro uitgegeven aan het project. Het oorspronkelijke budget lag op 34,5 miljoen euro. Na de eerste fase bleek echter dat dit bedrag ontoereikend zou zijn. De minister besloot daarop het project stil te leggen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-09T10:19:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.